Game- en schermverslaving

 10,00

Als jouw kind veel op zijn scherm zit (gamen, internet, social media) kun je de terechte angst hebben dat hij/zij hieraan verslaafd raakt, of al is.

Een kind dat veel tijd besteedt aan gamen of veel online is, raakt de verbinding met de buitenwereld kwijt en trekt zich vaker terug in zijn/haar “eigen wereld”. Dit kan allerlei negatieve gevolgen hebben. Zoals: verslechterde sociale vaardigheden, slechte prestaties op school, minder interesse voor gezonde hobbies en sport, gedragsproblemen en in de toekomst vatbaarder zijn voor andere verslavingen.

Maak jij je zorgen of wil je meer weten over verslaving en wat jij als ouder kunt doen?  Meld je dan aan voor de webinar!

📅  Datum: Zo. 26 mrt 2023 • 11.00 – 12.30
📍  Locatie: Online

Na aanmelding ontvang je alle informatie om deel te nemen aan de webinar.

Uitverkocht

Artikelnummer: ws-gamen Categorie:

Omschrijving

We kunnen kinderen in de 21ste eeuw niet meer klakkeloos aan hun digitale lot overlaten. Of we het nu willen of niet, als ouders, leraren en begeleiders van jongeren zijn we allemaal tegen wil en dank beland in een touwtrekwedstrijd om de aandacht van jongeren – met aan de andere kant van het touw Hi-Tech miljardenbedrijven, zoals Tik Tok, YouTube etc, die steeds geavanceerdere middelen gebruiken om jongeren aan zich te binden. Dat is kwalijk omdat het brein van jongeren zich nog volop aan het ontwikkelen is.

Verslaafd aan Digitale Media (Games & Social Media)

Waar gaan we aandacht aan besteden:

 1. Hoe komt het dat digitale media zo ingrijpend zijn?

  • Hoe ontstaat de behoefte om op het scherm te gaan; werking van het beloningssyteem.
  • Hoe groot is het gebruik van digitale media onder jongeren en de rol van de industrie?
 2. Wanneer spreek je van een verslaving?

  • Hoe werkt dat in het brein?
  • Games zijn stimulerend en verarmend.
 3. Wat kan je doen als je kind verslaafd is aan digitale media?

  • Strategieën.
  • Hoe blijf je in verbinding?
  • Timing en tools
 4. Vragen en open discussie

Dit webinar wordt gegeven door Michiel Smit

Michiel Smit werd geboren in 1989 vlak na het uitkomen van de Gameboy en voor het vallen van De Muur. Als vele millennials groeide hij in de jaren negentig gelijktijdig op met de pas geboren game-industrie. Op zijn 19e aan de Universiteit van Amsterdam besloot Michiel Cold Turkey af te kicken van zijn gameverslaving. Een toevallig gastcollege ‘neurobiologie van verslaving’ was voor hem een misselijkmakend feest van herkenning: games zijn net potentieel even verslavend als drugs en hij was het geweest (dit kan eruit). Hij is neurobiologie en cyberpsychologie gaan studeren en deze wetenschap gaf hem de basis voor een nieuwe levensmissie: zorgen dat andere jongeren en gezinnen niet even vernietigend  virtueel verdwaald zouden raken als hij was geweest.

Michiel schreef het boek ‘Gameboy’ (Atlas Contact – 2018) en deed deed een Master Neuroscience aan de VU. Hij is publiek spreker en trainer geweest op talloze scholen en voor organisaties als het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Daarnaast coached hij jongeren en ouders die worstelen met gamegedrag. Momenteel is hij bezig met een maatschappelijke onderneming die online psycho-educatie aanbied voor gezinnen omtrent games en social media.

Webinar Game- en Schermverslaving

📅  Datum: Zondag 26 maart 2023 van 11.00 uur tot 12.30 uur
📍  Locatie: Online

Na aanmelding ontvang je alle informatie om deel te nemen aan de webinar.

Agenda

Zondag 26 maart 2023
Van 11.00 uur tot 12.30 uur
Online

Scroll naar boven