Individuele ondersteuning

Leef jij met een dierbare die verslaafd is en merk je dat je er langzaam zelf aan onder door gaat? Wij hebben diverse individuele mogelijkheden om jou om te leren gaan met deze moeilijke situatie. Zoek je laagdrempelige kortdurende hulp, dan kun je sowieso terecht bij Stichting Naast. Dit kan op onze locatie in Amsterdam, maar ook telefonisch of via Zoom.

Je kan je hieronder aanmelden voor het individueel programma of voor een losse sessie.

Lees hier onze reviews ⭐⭐⭐⭐⭐

Individueel Programma

Vanuit Stichting Naast bieden wij een laagdrempelig Individueel Programma. 

Het programma begint met een uitgebreid intakegesprek waarin wij jouw specifieke situatie goed in kaart te brengen, onderzoeken wat jouw rol is en wat jouw valkuilen zijn in deze situatie. Op basis daarvan kijken wij welke tools je nodig hebt om de regie weer wat meer terug te pakken over jouw eigen leven. De begeleiding die wij geven bestaat uit 3 gesprekken met jouw persoonlijke counselor. Dit kan op onze locatie in Amsterdam of via Zoom.

Tussen de sessies ga je thuis aan de slag met de speciaal door ons ontwikkelde online module ‘Omgaan met jouw dierbare verslaafde’. In deze online module leggen wij je meer uit over de invloed van verslaving op naasten, maar ook over wat jij zelf kunt doen om jouw eigen levenskwaliteit te verbeteren.

Praktische informatie

De eigen bijdrage voor het individuele programma is € 350.
Voor 2 ouders zijn de kosten € 525.
De overige kosten worden vergoed vanuit subsidies en donaties.

  • Speciale Combi Deal: Individueel Programma + 3 workshops voor slechts € 425.
  • Ouder Aanbieding: Voor 2 ouders samen, slechts € 675.

Inhoud programma:

  • Uitgebreid intake gesprek van 60 minuten
  • 3 counselingsessies van 60 minuten
  • Informatie, dagboekfunctie en opdrachten via online module
  • Online begeleiding via berichten en videochat functie
  • Totaal aantal uren begeleiding: ca. 10 uur

Mocht je niet in staat zijn de eigen bijdrage te betalen, raden we je aan contact op te nemen met je gemeente. Afhankelijk van je situatie, zou je kans kunnen maken op een Persoonsgebonden Budget uit de WMO. Helaas staan naasten van verslaafden niet in de zorgverzekeringswet, waardoor zorg voor deze doelgroep niet vergoed wordt door zorgverzekeraars.

Aanmelden programma

Losse sessies

Heb je behoefte aan een losse sessie om te onderzoeken wat je hulpvraag is en hoe je daaraan wilt werken? Of wil je aansluitend aan het Individuele Programma nog af en toe een sessie?

Dan bieden wij ook de mogelijkheid voor losse gesprekken.
De kosten hiervan zijn € 85 per uur.

Ook is een familiecounseling mogelijk! De kosten hiervan zijn € 120,- per uur

Het is mogelijk om de gesprekken op ons kantoor in Amsterdam en Den Haag te laten plaatsvinden, maar het is ook mogelijk om de gesprekken telefonisch of via Zoom te doen.

Aanmelden losse sessies

Scroll naar boven