Reviews

Wanneer je onze individuele programma hebt afgerond vragen wij altijd hoe je het hebt ervaren, hoe jij je nu voelt en vragen wij je een korte testimonial te schrijven. Met toestemming worden deze waarderingen op de website gedeeld.

4,8
Rated 4,8 out of 5
4,8 van 5 sterren (op basis van 16 reviews)
Uitstekend81%
Heel goed19%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%
Rated 5,0 out of 5
8 april 2024

Onze zoon van 24 gebruikte met enige regelmaat Cannabis. We hadden daar niet zoveel problemen mee totdat we in de gaten kregen dat hij met overvloed ging gebruiken tijdens de Covid-periode. Van een zachtaardige sociale jongen die zorgzaam was voor zijn 2 zusjes en broertje, veranderde hij in een afstandelijke jongen die zich volledig terugtrok uit het gezin, zich nu en dan agressief opstelde, grote argwaan had naar ons en waanideeën had. De situatie thuis werd onhoudbaar en het gezin leed er zwaar onder. Wij hadden totaal geen idee wat verslaving in hield, bij wie wij terecht zouden kunnen en uit onze direct omgeving en huisarts kregen we goed bedoelde adviezen waar we als ouder niets mee konden. We gingen op onderzoek uit op internet en kwamen terecht bij Peter ter Horst die een interventie kon verzorgen. Het hele traject van interventie en nazorg is goed verlopen maar onze zoon liet zich bij de interventie niet opnemen. Hoewel dat een enorme teleurstelling was voor ons en de boosheid en frustratie ondraaglijk, kunnen we achteraf zeggen dat hij “nog niet zover was”. De periode erna was moeilijk voor het hele gezin.

We kwamen vervolgens via Peter ter Horst in aanraking met Stichting Naast. Wat een bevrijding (!!) was dat voor ons. Het besef dat we niet de enigen waren in wanhoop, … met een verslaafde zoon. Als gezin hebben we verschillende Workshops gevolgd en aparte sessies met onze counselor. De ontmoeting met verschillende ouders in deze workshops en de herkenning en steun bij elkaar, was en is heel erg fijn.Totaal onbekende mensen waar je een enorme verbondenheid mee voelt, die ons gevoel begrepen, de herkenbare verhalen tot in de kleinste details, heeft ons elke keer zo goed gedaan. Een community waar je bij wilt horen als je dezelfde pijn ervaart die wij bij niemand anders konden vinden, zoals familie of kennissen. De workshops ‘Grenzen stellen’, ‘Inzicht in jouw rol als Naaste’ en ‘Loslaten…’, heeft ons zoveel gebracht waardoor we met ons leven verder konden en het draaglijk werd om door te leven met een verslaafde zoon waar we heel veel van hielden.

Daarnaast hebben we losse sessies gedaan als gezin bij onze counselor, ook een sessie met onze zoon erbij die toen inmiddels in herstel was. Met zijn herstel hadden we de ‘strijd tegen het monster’ (want zo noemde ik de ziekte verslaving) nog niet gewonnen. Want ook dan besef je dat niet alleen mijn zoon in herstel was, maar wij als gezin net zo goed. Ook die bijeenkomsten waren voor ons van onschatbare waarde. Met name omdat onze zoon ook weer bij ons in huis kwam wonen. Herstel is een nieuwe fase waar ‘het monster’ nog op de loer blijft liggen en we vanuit ouderschap en bezorgdheid in valkuilen stappen die het herstel niet bevorderen. De inzichten die wij tijdens de speciale workshop voor ouders hebben gekregen helpen ons tot vandaag de dag.

Onze zoon is inmiddels bijna 1½ jr abstinent, heeft 4 a 5 x per week de NA-meetings bezocht, is volledig medicatievrij, heeft op eigen initiatief een Training over Zelfbeeld gevolgd en start in september zijn HBO-opleiding die hij wil afmaken. Daarnaast heeft hij een vaste baan voor 4 dagen in de week. En ja, het kan dus! We realiseren ons al te goed dat we gezegend zijn en geluk hebben, en dat we onze hele leven in herstel zullen zitten. Maar we zijn al die tijd in staat geweest om liefde te blijven geven aan onze zoon wat hem uiteindelijk tot inkeer heeft gebracht. Dit alles met de ondersteuning van Stichting Naast……anders hadden we het niet gered.

Rated 5,0 out of 5
1 mei 2023

In Januari ging mijn vriend naar een afkickkliniek het hele proces daarna toe en toen die daar zat viel mij erg zwaar. Ik zat in een burn out en wilde heel graag hulp hoe om te gaan met mijn vriend en onze situatie. Door de kliniek werd ik niet geholpen en gelukkig vond ik stichting naast! Na het eerste telefoongesprek met de counselor voelde ik gelijk een rust over mij heen komen. Eindelijk iemand die begrijpt hoe ik mij nu voel. Ik voelde mij gehoord en gezien dit was namelijk al een tijdje weg. Het hele traject heeft met de mijn counselor heeft mij onwijs geholpen mijn eigen leven weer op te pakken en ook de verslaving van mijn vriend een plekje te geven en hoe daar mee om te gaan. Ik ben onwijs dankbaar voor onze gesprekken en huiswerk opdrachten. Het heeft mij heel veel inzichten gegeven en daardoor zit ik weer lekker in mijn vel! Ik raad elke naasten het aan om dit traject te volgen je word met heel veel liefde gezien bij stichting naast.

Rated 5,0 out of 5
31 maart 2023

Door de jaren heen werd ik steeds erger verscheurd door twijfel en schuldgevoel over de situatie waarin mijn zonen (32 jaar) zijn beland. Ik bleef ondersteunen waar ik kon en kreeg daarbij de schuld van alles; wat ik uitgeblust over me heen liet komen. Ik dacht ook echt dat ik door ons verleden schuldig was en dus moest helpen dit op te lossen. Ik kreeg een ernstige allergie uitbraak en huilbuien die me duidelijk maakten dat ik zo niet verder kon.

Wat ik niet zag was dat er niks op te lossen valt als de Verslaving zijn klauwen nog in mijn kinderen heeft. Dat zij niks willen/kunnen veranderen als zij nog ruimte hebben om wiet te kopen om hun gevoeligheid/ellende mee te dempen. En dat ik een factor was waardoor ze hiermee door konden gaan.

Na twee maanden coaching van Stichting Naast weet ik weer wat juist is en kan dat mijn kompas zijn in contact met mijn kinderen. Mijn boodschap is nu steeds dezelfde: de verslaving is het eerste probleem dat moet verdwijnen voor jouw situatie kan verbeteren. Zolang je daarmee niet aan de slag gaat wil ik niks te maken hebben met de verstrekkende gevolgen die de verslaving heeft. 

Bij Stichting Naast krijgt het diepe verdriet dat in mijn leven is (h)erkenning. Maar probeer ik niet meer vruchteloos te sleutelen aan wat ik niet kan veranderen. Daardoor heb ik weer de rust om de mooie dingen op mijn eigen levenspad te beleven. En de kracht om dezelfde boodschap te geven. En daarmee vertrouwen te wekken bij mijn kinderen dat ik me niet laat verblinden door hun monsterlijke verslaving en aangeef wat de oplossing kan zijn. 

Rated 5,0 out of 5
28 oktober 2022

De counselor van Stichting Naast heeft mij erg goed begeleid. Tijdens de eerst keer dat wij elkaar zagen heeft zij mij meteen handvatten gegeven voor een moeilijke situatie wat mij enorm heeft geholpen. Verder ben ik mij veel meer bewust geworden van mijn gedrag, mijn valkuilen en leerpunten. Van te voren had ik niet bedacht dat het programma zich ook zo op mij persoonlijk zou richten, maar dit was wel precies wat nodig was om mijn naaste beter te begrijpen. De counselor is erg vriendelijk en behulpzaam. Het is erg fijn dat zij af en toe delen van de theorie herhaalt zodat je ze beter onthoudt. Ook is het erg fijn om te merken dat je niet alleen bent. Dat er meer mensen zijn die tegen dezelfde problemen aanlopen en valkuilen hebben. De counselor is erg open en laat je voelen dat je niet alleen bent en dat je altijd contact op mag nemen, dit is zo’n warm en vriendelijk gebaar dat je je meteen op je gemak voelt.

Ik heb veel meer inzicht en kennis gekregen over verslaving. Verder heb ik geleerd om meer naar mijn eigen gevoel te luisteren en grenzen te stellen, dit heeft mij meer vertrouwen in de toekomst gegeven en hierbij rust. Grenzen stellen en naar mijn eigen gevoel luisteren blijft een levenslang leerpunt, maar ik heb dankzij de counselor grote stappen in kunnen zetten. Stappen die ook nodig zijn om met een dierbare die verslaafd is op de juiste manier om te gaan.

Rated 5,0 out of 5
25 oktober 2022

Ik heb het individuele programma gevolgd en ben er zeer over te spreken, je krijgt online vragen en door de coaching gesprekken tussendoor inzicht en uitleg. Mijn counselor heeft mij heel goed geholpen om beter te communiceren met mijn verslaafde zoon in herstel en ik kan beter mijn grenzen herkennen en toepassen. Mijn counselor is echt een kanjer !! Bedankt en zeker een aanrader om dit te doen.

Moeder van een zoon

Rated 5,0 out of 5
12 oktober 2022

Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit programma heb gedaan. Mijn contact met Stichting Naast is begonnen met een adviesgesprek het jaar daarvoor en daardoor wist de counselor al het één en ander over mijn situatie.

Ik dacht dat ik geen hulp nodig had – ik dacht, ik los het allemaal zelf wel op. Nu zie ik dat ik niks aan het oplossen was; ik liep er van weg. Ik heb inzichten gekregen in wat ik er eigenlijk echt van vind en hoe ik daar woorden aan kan geven. Ik heb geleerd grenzen te stellen en deze te communiceren.

Het traject is een hele goede spiegel en ik ben onwijs dankbaar voor de inzichten die het mij gegeven heeft.

De counselor gaf mij elke keer dat duwtje dat maakte dat ik nu simpelweg in mijn kracht sta en op een gezonde manier kan handelen.

Rated 5,0 out of 5
3 oktober 2022

Mijn leven stond totaal op zijn kop door de verslaving van mijn partner. Ik kwam door het individuele programma erachter dat ik mijzelf compleet had weggecijferd.

Door de begeleiding heb ik langzamerhand mijn leven weer teruggekregen. Ik heb nu veel meer inzicht hoe verslaving werkt en hoe ik daar op een gezonde manier mee om kan gaan, zonder dat ik mijzelf kwijt raak. Ik kan het een ieder die met verslaving te maken heeft aanraden.

Rated 5,0 out of 5
3 oktober 2022

Ik vond het heel erg fijn, fijn dat de dingen gewoon duidelijk benoemd worden, er geen doekjes om winden wat mij de ruimte gaf om ook mij problemen te durven benoemen. Ik vond de vragen en opmerkingen zo rakend en zo goed. Waardoor ik voor mezelf duidelijk kreeg hoe het allemaal werkt bij mijzelf en bij mijn dochter. Ik voelde me begrepen en vond het fijn dat de counselor zich steeds goed had ingelezen in mijn reacties.

Ik ben heel erg blij dat ik dit traject heb gedaan.

Rated 5,0 out of 5
23 september 2022

Het individuele programma is geweldig.

Een deskundige die met je meeloopt in je proces en alleen al de wetenschap dat je contact kan leggen voelde zo veilig. Ik heb echt zo veel geleerd!

Ik ben onder de indruk van de snelle en professionele hulp die mij geboden is. Ik kreeg toen ik in pure paniek was direct een luisterend oor, ik voelde mij enorm gesteund, begrepen en gehoord.

Ik wil mijn counselor bedanken voor haar professionele betrokkenheid, openheid, coaching en eerlijkheid. Zij gaf mij oprechte en eerlijke feedback en op het moment dat ik er echt even helemaal doorheen zat belde zij mij direct en sprak me echt pittig toe wat ik even nodig had. Hier ben ik dankbaar voor. Ik stond weer met 2 benen op de grond ipv te vervallen in radeloosheid. Ik kan haar niet genoeg bedanken voor alle wijsheid en inzichten die ik door de gesprekken met haar heb mogen ervaren.

Het coaching traject was een welkome aanvulling op de door jullie stichting aangeboden workshops. Fantastisch dat er zo snel adequate hulp kon worden geboden door jullie aanbod.

Ik kan het aan! Het geeft mij moed voor de toekomst. Accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed hebben om te veranderen wat ik kan en de wijsheid om het verschil tussen beide te kennen. Dank je wel!

Rated 5,0 out of 5
24 mei 2022

Loslaten, hoe doe je dat? Je kunt je zoon toch niet zomaar loslaten? Na het bijwonen van deze workshop ontdekte ik bij mijzelf dat ik dat gewoon niet kon. Dat mijn leven helemaal in het teken van de verslaving van mijn zoon was komen te staan. In mijn gedachten was ik continue bezig met proberen de regie te houden, hulp te zoeken voor hem, zijn problemen op te lossen of te voorkomen, alles te verzachten, excuses te zoeken etc. Ik had zelf geen leven meer en was inmiddels compleet uitgeput, kon amper nog eten en slapen. Constante paniek: wat als…. Ik had echt hulp nodig. Het individuele programma leek naadloos aan te sluiten op mijn hulpvraag. En wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet!

De combinatie van de modules met feedback, het dagboekje, de gesprekken en het aanbod dat ik ook mocht bellen heeft veel voor mij betekend. Ik heb veel handvatten gekregen en meer inzicht in mijzelf en mijn patronen om mijn eigen leven weer op te gaan pakken.

Heel veel dank voor de betrokkenheid, de eerlijkheid en de duidelijkheid!

Rated 5,0 out of 5
19 april 2022

Nadat mijn verslaafde partner al meerdere trajecten heeft gevolgd en ook opgenomen is geweest, kwam ineens het besef; niet alleen hij heeft hulp nodig, ik heb ook hulp nodig. Na jaren van machteloos toezien, twijfel, niet weten hoe je moet helpen en óf je kunt helpen, heb ik de stap gezet; ik ga in ieder geval mijzelf helpen. Na de informatiebijeenkomst en enkele workshops te hebben bijgewoond, heb ik gekozen voor het individuele traject. Dit traject heeft mij de handvatten gegeven om grenzen te stellen, milder te zijn naar mijzelf én ik heb er veel geleerd over de ziekte verslaving. Tijdens de consulten was er voor mij een gevoel van veiligheid, alles kunnen en durven zeggen omdat de ander je begrijpt en je niet veroordeelt. Open kunnen en durven zijn, voor het eerst in mijn leven. Ik sta weer op de ‘rails’, dankzij Stichting Naast.

Rated 4,0 out of 5
11 april 2022

Het was een grote stap om mij aan te melden bij Stichting Naast. Maar mijn best doen om de thuissituatie te veranderen was niet meer genoeg. Ik had hulp nodig. Met behulp van mijn behandelaar heb ik mijn leven weer in mijn handen genomen. Met haar kennis en steun heeft ze me laten zien wat er echt toe doet en zij heeft me laten zien dat ik echt toe doe. Ik voel me sterker en ik kijk naar de toekomst met vertrouwen in.

Rated 4,0 out of 5
2 januari 2022

De 1 op 1 coaching van Stichting Naast heeft mij heel goed geholpen. Door te werken met de modules en de daarbij horende gesprekken, heb ik geleerd liefdevol en duidelijk mijn grenzen te stellen. Stichting Naast confronteerde mij op een liefdevolle oprechte manier door mij een spiegel voor te houden. Door de modules is er veel bewustwording ontstaan in mijn gedrag, bestaande patronen en wat ik daar aan zou willen en kunnen veranderen.

Met vallen en opstaan heb ik mijn valkuilen leren kennen en werk eraan het geleerde eigen te maken. Stichting Naast heeft mij geleerd met liefde en compassie naar mijzelf te kijken en dat het niet perfect hoeft te zijn.

Rated 5,0 out of 5
1 november 2021

Ik ben erg blij dat er zo’n programma is voor mede-afhankelijke mensen. Leven met een verslaafde is erg zwaar en slopend. Ik raad het programma iedereen aan die worstelt met een verslaving van hun dierbare. Elke dag probeer ik mijn leven vanaf het begin op te bouwen. Het is heel moeilijk maar ik geloof dat het de beste beslissing was om mezelf te bevrijden van mijn verslaafde partner. Ik wil mijn behandelaar met heel mijn hart bedanken voor haar steun, inzet en de inzicht in de waarheid over verslaving. De waarheid is niet altijd even makkelijk te accepteren. Zij is een vrouw met een hart van goud, heel erg bedankt!

Rated 5,0 out of 5
21 oktober 2021

Toen ik aan het individuele traject begon, en voor het eerst mijn dagboek invulde, overwoog ik om de vraag: ‘Welke doelen heb je vandaag bereikt?’ te beantwoorden met: ‘Ik leef nog.’ Want zo voelde het, gevangen in uitzichtloze wanhoop als schuldige en slachtoffer tegelijk, van het systeem waarin ons hele gezin geleidelijk aan terecht was gekomen door de verslaving van mijn dochter. Ik kon niets meer, ik sliep ofwel niet, of ik rolde in mijn slaap van de ene paniekaanval in de andere, ik vergat te eten, ik sloot mezelf op, ik kon niet meer werken, leefde in constante angst, mijn ganse doen en laten stond nog maar in teken van één ding: overeind blijven en de onmogelijkste acties ondernemen om mijn kind te redden! Vandaag, een paar weken verder, zeg ik: ‘Ik leef weer.’ Het huiswerk, het dagboek, de feedback van mijn behandelaar, onze gesprekken, de workshops… al die dingen bij elkaar hebben ertoe bijgedragen dat ik meer inzicht heb verkregen in wat verslaving is, in hoe het werkt en in mijn rol als moeder. Ik heb geleerd hoe ik, ondanks het verdriet, toch in mijn kracht kan gaan staan en een voorbeeld zijn voor mijn liefste meisje. Wij zijn samen ziek geworden, maar mede dankzij dit traject heb ik ervoor kunnen kiezen om aan mijn herstel te gaan werken, want alleen zo geef ik ook haar de kans om te kiezen voor haar eigen herstel.

Rated 4,0 out of 5
4 oktober 2021

In het individueel traject leer je/krijg je bevestiging van hoe je als naaste van een verslaafde in relatie tot hem/haar het beste kunt handelen. Het is heel fijn om met lotgenoten hierover te kunnen sparren. Bij veel “reguliere” hulpverleningsinstanties loop je al snel tegen bureaucratische grenzen aan. Bij stichting naast zijn we echt geholpen in onze hulpvraag. Dit gebeurde met inzet, passie en betrokkenheid. Dank daarvoor!

Scroll naar boven