Reviews

Wanneer je onze individuele programma hebt afgerond vragen wij altijd hoe je het hebt ervaren, hoe jij je nu voelt en vragen wij je een korte testimonial te schrijven. Met toestemming worden deze waarderingen op de website gedeeld.

4,8
Rated 4.8 out of 5
4.8 van 5 sterren (op basis van 13 reviews)
Uitstekend77%
Heel goed23%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%
Rated 5 out of 5
28 oktober 2022

De counselor van Stichting Naast heeft mij erg goed begeleid. Tijdens de eerst keer dat wij elkaar zagen heeft zij mij meteen handvatten gegeven voor een moeilijke situatie wat mij enorm heeft geholpen. Verder ben ik mij veel meer bewust geworden van mijn gedrag, mijn valkuilen en leerpunten. Van te voren had ik niet bedacht dat het programma zich ook zo op mij persoonlijk zou richten, maar dit was wel precies wat nodig was om mijn naaste beter te begrijpen. De counselor is erg vriendelijk en behulpzaam. Het is erg fijn dat zij af en toe delen van de theorie herhaalt zodat je ze beter onthoudt. Ook is het erg fijn om te merken dat je niet alleen bent. Dat er meer mensen zijn die tegen dezelfde problemen aanlopen en valkuilen hebben. De counselor is erg open en laat je voelen dat je niet alleen bent en dat je altijd contact op mag nemen, dit is zo’n warm en vriendelijk gebaar dat je je meteen op je gemak voelt.

Ik heb veel meer inzicht en kennis gekregen over verslaving. Verder heb ik geleerd om meer naar mijn eigen gevoel te luisteren en grenzen te stellen, dit heeft mij meer vertrouwen in de toekomst gegeven en hierbij rust. Grenzen stellen en naar mijn eigen gevoel luisteren blijft een levenslang leerpunt, maar ik heb dankzij de counselor grote stappen in kunnen zetten. Stappen die ook nodig zijn om met een dierbare die verslaafd is op de juiste manier om te gaan.

Rated 5 out of 5
25 oktober 2022

Ik heb het individuele programma gevolgd en ben er zeer over te spreken, je krijgt online vragen en door de coaching gesprekken tussendoor inzicht en uitleg. Mijn counselor heeft mij heel goed geholpen om beter te communiceren met mijn verslaafde zoon in herstel en ik kan beter mijn grenzen herkennen en toepassen. Mijn counselor is echt een kanjer !! Bedankt en zeker een aanrader om dit te doen.

Moeder van een zoon

Rated 5 out of 5
12 oktober 2022

Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit programma heb gedaan. Mijn contact met Stichting Naast is begonnen met een adviesgesprek het jaar daarvoor en daardoor wist de counselor al het één en ander over mijn situatie.

Ik dacht dat ik geen hulp nodig had – ik dacht, ik los het allemaal zelf wel op. Nu zie ik dat ik niks aan het oplossen was; ik liep er van weg. Ik heb inzichten gekregen in wat ik er eigenlijk echt van vind en hoe ik daar woorden aan kan geven. Ik heb geleerd grenzen te stellen en deze te communiceren.

Het traject is een hele goede spiegel en ik ben onwijs dankbaar voor de inzichten die het mij gegeven heeft.

De counselor gaf mij elke keer dat duwtje dat maakte dat ik nu simpelweg in mijn kracht sta en op een gezonde manier kan handelen.

Rated 5 out of 5
3 oktober 2022

Mijn leven stond totaal op zijn kop door de verslaving van mijn partner. Ik kwam door het individuele programma erachter dat ik mijzelf compleet had weggecijferd.

Door de begeleiding heb ik langzamerhand mijn leven weer teruggekregen. Ik heb nu veel meer inzicht hoe verslaving werkt en hoe ik daar op een gezonde manier mee om kan gaan, zonder dat ik mijzelf kwijt raak. Ik kan het een ieder die met verslaving te maken heeft aanraden.

Rated 5 out of 5
3 oktober 2022

Ik vond het heel erg fijn, fijn dat de dingen gewoon duidelijk benoemd worden, er geen doekjes om winden wat mij de ruimte gaf om ook mij problemen te durven benoemen. Ik vond de vragen en opmerkingen zo rakend en zo goed. Waardoor ik voor mezelf duidelijk kreeg hoe het allemaal werkt bij mijzelf en bij mijn dochter. Ik voelde me begrepen en vond het fijn dat de counselor zich steeds goed had ingelezen in mijn reacties.

Ik ben heel erg blij dat ik dit traject heb gedaan.

Rated 5 out of 5
23 september 2022

Het individuele programma is geweldig.

Een deskundige die met je meeloopt in je proces en alleen al de wetenschap dat je contact kan leggen voelde zo veilig. Ik heb echt zo veel geleerd!

Ik ben onder de indruk van de snelle en professionele hulp die mij geboden is. Ik kreeg toen ik in pure paniek was direct een luisterend oor, ik voelde mij enorm gesteund, begrepen en gehoord.

Ik wil mijn counselor bedanken voor haar professionele betrokkenheid, openheid, coaching en eerlijkheid. Zij gaf mij oprechte en eerlijke feedback en op het moment dat ik er echt even helemaal doorheen zat belde zij mij direct en sprak me echt pittig toe wat ik even nodig had. Hier ben ik dankbaar voor. Ik stond weer met 2 benen op de grond ipv te vervallen in radeloosheid. Ik kan haar niet genoeg bedanken voor alle wijsheid en inzichten die ik door de gesprekken met haar heb mogen ervaren.

Het coaching traject was een welkome aanvulling op de door jullie stichting aangeboden workshops. Fantastisch dat er zo snel adequate hulp kon worden geboden door jullie aanbod.

Ik kan het aan! Het geeft mij moed voor de toekomst. Accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed hebben om te veranderen wat ik kan en de wijsheid om het verschil tussen beide te kennen. Dank je wel!

Rated 5 out of 5
24 mei 2022

Loslaten, hoe doe je dat? Je kunt je zoon toch niet zomaar loslaten? Na het bijwonen van deze workshop ontdekte ik bij mijzelf dat ik dat gewoon niet kon. Dat mijn leven helemaal in het teken van de verslaving van mijn zoon was komen te staan. In mijn gedachten was ik continue bezig met proberen de regie te houden, hulp te zoeken voor hem, zijn problemen op te lossen of te voorkomen, alles te verzachten, excuses te zoeken etc. Ik had zelf geen leven meer en was inmiddels compleet uitgeput, kon amper nog eten en slapen. Constante paniek: wat als…. Ik had echt hulp nodig. Het individuele programma leek naadloos aan te sluiten op mijn hulpvraag. En wat ben ik blij dat ik die stap heb gezet!

De combinatie van de modules met feedback, het dagboekje, de gesprekken en het aanbod dat ik ook mocht bellen heeft veel voor mij betekend. Ik heb veel handvatten gekregen en meer inzicht in mijzelf en mijn patronen om mijn eigen leven weer op te gaan pakken.

Heel veel dank voor de betrokkenheid, de eerlijkheid en de duidelijkheid!

Rated 5 out of 5
19 april 2022

Nadat mijn verslaafde partner al meerdere trajecten heeft gevolgd en ook opgenomen is geweest, kwam ineens het besef; niet alleen hij heeft hulp nodig, ik heb ook hulp nodig. Na jaren van machteloos toezien, twijfel, niet weten hoe je moet helpen en óf je kunt helpen, heb ik de stap gezet; ik ga in ieder geval mijzelf helpen. Na de informatiebijeenkomst en enkele workshops te hebben bijgewoond, heb ik gekozen voor het individuele traject. Dit traject heeft mij de handvatten gegeven om grenzen te stellen, milder te zijn naar mijzelf én ik heb er veel geleerd over de ziekte verslaving. Tijdens de consulten was er voor mij een gevoel van veiligheid, alles kunnen en durven zeggen omdat de ander je begrijpt en je niet veroordeelt. Open kunnen en durven zijn, voor het eerst in mijn leven. Ik sta weer op de ‘rails’, dankzij Stichting Naast.

Rated 4 out of 5
11 april 2022

Het was een grote stap om mij aan te melden bij Stichting Naast. Maar mijn best doen om de thuissituatie te veranderen was niet meer genoeg. Ik had hulp nodig. Met behulp van mijn behandelaar heb ik mijn leven weer in mijn handen genomen. Met haar kennis en steun heeft ze me laten zien wat er echt toe doet en zij heeft me laten zien dat ik echt toe doe. Ik voel me sterker en ik kijk naar de toekomst met vertrouwen in.

Rated 4 out of 5
2 januari 2022

De 1 op 1 coaching van Stichting Naast heeft mij heel goed geholpen. Door te werken met de modules en de daarbij horende gesprekken, heb ik geleerd liefdevol en duidelijk mijn grenzen te stellen. Stichting Naast confronteerde mij op een liefdevolle oprechte manier door mij een spiegel voor te houden. Door de modules is er veel bewustwording ontstaan in mijn gedrag, bestaande patronen en wat ik daar aan zou willen en kunnen veranderen.

Met vallen en opstaan heb ik mijn valkuilen leren kennen en werk eraan het geleerde eigen te maken. Stichting Naast heeft mij geleerd met liefde en compassie naar mijzelf te kijken en dat het niet perfect hoeft te zijn.

Rated 5 out of 5
1 november 2021

Ik ben erg blij dat er zo’n programma is voor mede-afhankelijke mensen. Leven met een verslaafde is erg zwaar en slopend. Ik raad het programma iedereen aan die worstelt met een verslaving van hun dierbare. Elke dag probeer ik mijn leven vanaf het begin op te bouwen. Het is heel moeilijk maar ik geloof dat het de beste beslissing was om mezelf te bevrijden van mijn verslaafde partner. Ik wil mijn behandelaar met heel mijn hart bedanken voor haar steun, inzet en de inzicht in de waarheid over verslaving. De waarheid is niet altijd even makkelijk te accepteren. Zij is een vrouw met een hart van goud, heel erg bedankt!

Rated 5 out of 5
21 oktober 2021

Toen ik aan het individuele traject begon, en voor het eerst mijn dagboek invulde, overwoog ik om de vraag: ‘Welke doelen heb je vandaag bereikt?’ te beantwoorden met: ‘Ik leef nog.’ Want zo voelde het, gevangen in uitzichtloze wanhoop als schuldige en slachtoffer tegelijk, van het systeem waarin ons hele gezin geleidelijk aan terecht was gekomen door de verslaving van mijn dochter. Ik kon niets meer, ik sliep ofwel niet, of ik rolde in mijn slaap van de ene paniekaanval in de andere, ik vergat te eten, ik sloot mezelf op, ik kon niet meer werken, leefde in constante angst, mijn ganse doen en laten stond nog maar in teken van één ding: overeind blijven en de onmogelijkste acties ondernemen om mijn kind te redden! Vandaag, een paar weken verder, zeg ik: ‘Ik leef weer.’ Het huiswerk, het dagboek, de feedback van mijn behandelaar, onze gesprekken, de workshops… al die dingen bij elkaar hebben ertoe bijgedragen dat ik meer inzicht heb verkregen in wat verslaving is, in hoe het werkt en in mijn rol als moeder. Ik heb geleerd hoe ik, ondanks het verdriet, toch in mijn kracht kan gaan staan en een voorbeeld zijn voor mijn liefste meisje. Wij zijn samen ziek geworden, maar mede dankzij dit traject heb ik ervoor kunnen kiezen om aan mijn herstel te gaan werken, want alleen zo geef ik ook haar de kans om te kiezen voor haar eigen herstel.

Rated 4 out of 5
4 oktober 2021

In het individueel traject leer je/krijg je bevestiging van hoe je als naaste van een verslaafde in relatie tot hem/haar het beste kunt handelen. Het is heel fijn om met lotgenoten hierover te kunnen sparren. Bij veel “reguliere” hulpverleningsinstanties loop je al snel tegen bureaucratische grenzen aan. Bij stichting naast zijn we echt geholpen in onze hulpvraag. Dit gebeurde met inzet, passie en betrokkenheid. Dank daarvoor!

Scroll to Top