Mijn partner is verslaafd. Wat nu?!

Als je partner verslaafd is dan zit je vaak in een spagaat. Alle verantwoordelijkheden komen op jouw schouders terecht en als je voor jezelf kiest dan laat je de rest vallen.

Speciale workshop voor partners!

Meld je tijdig aan! Er zijn beperkte plekken.

Is jouw vriend/vriendin verslaafd?

Verslaving kan in de relatie een hele grote plaats gaan innemen, waardoor je gevoelens van afwijzing, verwijdering, wantrouwen en onzekerheid over jezelf en over de relatie ervaart.

Workshop

📍 Amsterdam
📅 Za. 13 apr • 10.00
✏️ Aanmelden

Mijn partner is verslaafd

Wat is verslaving

Verslaving is vrij simpel uit te leggen: een verslaafde heeft moeite om op een gezonde manier met emoties om te gaan. De verslaafde gebruikt iets van buiten zichzelf om zich anders te voelen dan hij zich voelt. Er zijn verschillende middelen om dat te doen, bijvoorbeeld: alcohol, drugs of gokken, maar ook seks, eten of gamen. Het product waaraan hij verslaafd is, is eigenlijk niet belangrijk. Het gaat om de motivatie achter het gebruik van deze middelen.

Probleem: patronen van verslaving

Je hebt al van alles geprobeerd om je partner te helpen, maar niets schijnt te werken.
Dit komt doordat de verslaafde er alles aan zal doen om zijn verslaving te kunnen voorzetten, op een bepaald niveau haalt hij er namelijk veel steun uit.

Voorbeeld
Na een grote ruzie over je partners verslaving dreig je weg te gaan. Hierop zegt je partner dat je nooit echt van hem/haar gehouden hebt, anders zou je nu niet dreigen met weggaan. Hij/zij draait het om en zegt dat hij/zij jou nog één kans geeft om het tegendeel te bewijzen. Dit raakt je in je ziel. Alles heb je al uit liefde gedaan voor jouw verslaafde partner en nu zegt hij/zij dit?! Uit frustratie zeg je dat je blijft zodat je hem/haar kunt laten zien hoeveel je van hem/haar houdt, maar dat dit dan wel echt de laatste keer is. Nog geen week later belanden jullie in exact dezelfde situatie en weer blijf je bij hem of haar, ondanks dat je hebt geroepen dat je de volgende keer echt zou gaan.

Door ultimatums te stellen waar je niet aan kunt of wilt voldoen ondervindt je partner geen negatieve gevolgen van zijn of haar verslaving. Hij/zij zal dus ook niet de noodzaak voelen iets aan zijn/haar gedrag te veranderen.

In deze vicieuze cirkel houden verslaving en gedrag elkaar in stand. Terwijl jij als dierbare zeer veel lijdt onder de situatie.

Oplossing: hoe kun je een partner dat verslaafd is het beste helpen

Hoe ongewenst het ook is, jij hebt heel weinig tot geen invloed op het gedrag van de verslaafde. Waar je wel iets aan kunt doen is hoe jij met de situatie omgaat. Het doel is om op een punt te komen waar jouw leven niet meer in het teken staat van de verslaving van je partner en de vicieuze cirkel doorbroken wordt.

Je hoeft dit niet alleen te doen, wij kunnen je hierbij helpen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

🤝 Individuele steun

Wij bieden je persoonlijk hulp en geven je handvaten om beter om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.

📞 Telefonisch advies

Wij bieden een luisterend oor als jij hulp en advies nodig hebt om om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.

ℹ️ Informatiedagen

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de ondersteuning die wij je kunnen bieden.

🧑‍🏫 Workshops

Onze workshops bieden je inzicht en de kracht los te kunnen laten en duidelijke grenzen te stellen.

Scroll naar boven