Landelijk hulpaanbod

Wij bieden vanuit Stichting Naast landelijk ondersteuning aan naasten van verslaafden met ons uitgebreide professionele hulpaanbod, bestaande uit o.a. telefonisch advies, informatiemiddagen, workshops en individuele begeleiding.

Dit hulpaanbod wordt altijd uitgevoerd door zeer ervaren en goed getrainde hulpverleners. In veel gevallen zijn zij ook ervaringsdeskundig.

Een van de belangrijkste dingen in dit proces is het besef dat je niet meer alleen bent. Jij bent niet de enige die in deze situatie zit en je hoeft er dan ook niet meer alleen doorheen te gaan. Ter aanvulling op hetgeen wij bieden, en onmisbaar in het proces waarin je zit, is dan ook het lotgenotencontact dat je kunt vinden in de diverse zelfhulpgroepen die in Nederland bestaan. In dit overzicht hebben we per provincie alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Daarnaast werken wij actief mee aan de preventie van verslaving.

Ondersteuning voor kinderen

Speciaal voor kinderen die opgroeien in een gezin waarin een ouder kampt met psychische/verslavingsproblemen, is een breed hulpaanbod beschikbaar bij alle grote GGZ instellingen onder de naam KOPP/KvO (kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO)). Alle informatie hierover is te vinden op de website richtlijnenjeugdhulp.nl.

Specifieke informatie over het aanbod in Amsterdam is te vinden op de website jeugdpreventieamsterdam.nl.


BE AWARE

Wij vinden preventie belangrijk. Daarom zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Be Aware. Be Aware geeft voorlichting op scholen over verslaving en biedt ouders ondersteuning.

Be Aware stelt zich ten doel om in de komende vijf jaar een groep van minimaal 75.000 scholieren (en hun ouders) preventieve voorlichting te geven over Gewoonten en Verslaving.

www.stichting-be-aware.nl


Hof van Hovenkamp

Hof van Hovenkamp is een initiatief van Roelof Hovenkamp: “Ik heb zelf ervaren hoe het is om perspectief te verliezen en hoe ‘iets’ opbouwen me heeft geholpen. De inzichten uit die periode ben ik verder gaan onderzoeken en verrijken met praktijk en wetenschappelijke kennis. Samen met een ervaren coach, laten we kwetsbare deelnemers ervaren hoe in de natuur bezig zijn, kan ondersteunen bij het opbouwen van de eigen belastbaarheid. Daarnaast heeft Aniek Bax expertise op verlieskunde, hoe om te gaan met verlies en verdriet.”

www.hofvanhovenkamp.nl


Zelfhulp voor naasten

Stichting Naast
Professioneel hulpaanbod voor naasten van verslaafden

Al-Anon
Zelfhulp voor naasten van alcoholverslaafden

S-Anon
Zelfhulp voor partners van seksverslaafden

Intact Zelfhulp
Zelfhulp voor naasten van verslaafden

IrisZorg CRAFT
Begeleiding en advies voor naasten van verslaafden

Moedige Moeders
Zelfhulp voor ouders van verslaafden

Samen Nuchter
Familiegroepen van Jellinek

De Regenboog
Professionele partner-en familieondersteuning in Amsterdam

Scroll to Top