Feestelijke drankjes zonder alcohol

Feestelijke drankjes zonder alcohol Feestelijke drankjes zonder alcohol

Tijdens de feestdagen zijn drankjes zoals gluhwein, likeurtjes of hete chocomel met rum populair. Als jouw naaste in herstel is, zijn dit allemaal drankjes die jouw dierbare niet kan en mag drinken. Maar dat betekent niet dat zij niet ook een lekkere traktatie kunnen drinken. Er zijn genoeg specerijen, kruiden en fruit dat prikkelend kan smaken maar geen associatie met alcohol hoeven hebben.

Wat als je tegen de feestdagen opziet?

Wat als je tegen de feestdagen opziet? Feestdagen en verslaving

Velen kijken heel erg uit naar de feestdagen en het samenzijn met hun dierbaren. Er zijn mensen, misschien ook jij, die heel erg tegen de feestdagen opzien. Misschien omdat je zelf geconfronteerd wordt met de overvloedige hoeveelheid van drank en/of drugs of je maakt je zorgen over jouw dierbare die teveel gebruikt. Spanning, stress, schuldgevoelens, vervelende sfeer… het zijn emoties die niet passen in het beeld van de traditionele feestdagen. 

Codependentie

Je bent codependent als je de gevoelens, verlangens en wensen van een ander boven die van jou zet. Bewust of vaker zelfs onbewust. Jouw eigenwaarde ontleen je aan de gesteldheid van de ander. Codependent betekent letterlijk: medeafhankelijk.

Ouders van kinderen met een verslaving

Clara Rus, landelijk projectleider & hoofd behandelaar van Stichting Naast was aanwezig in de studio van de talkshow Hilde. Hilde is bekend als Psycholoog van het tv programma Obese. Sinds 2019 maakt Hilde in samenwerking met Korb Media haar eigen televisie programma’s voor lokale en regionale omroepen. En inmiddels zijn haar programma’s ook te zien […]

Ik probeer sterk te zijn en heel goed voor mezelf te zorgen

Achteraf bezien heeft mijn man al tientallen jaren een drankprobleem die eerst nog wel behapbaar was en waar ik langzamerhand mijzelf in heb verlaten. Ik was er voor de kinderen en heb hem beschermd en alles bedekt hopende dat het ooit beter zal gaan. Het drinken werd erger. Elk feestje en vele dagen werden verpest door een dronken vader en man die zich telkens weer heel erg misdroeg. Soms dagen achter één.

Scroll to Top