Mijn kind is verslaafd aan alcohol

Wanneer je dochter of zoon verslaafd is aan alcohol, heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Praten of zelfs boos worden helpt niet. Je wilt graag helpen maar je weet niet hoe. Je ziet de gezondheid van jouw zoon of dochter achteruit gaan maar hij/zij wil niet stoppen met alcohol. Of drinkt zelfs stiekem en ontkent dat er een probleem is.

Alcoholverslaving komt veel voor

Alcoholisme is de meest voorkomende verslaving in Nederland. Volgens het Trimbos drinkt 1 op de 14 volwassenen overmatig en is zelfs 7,7% zware drinker. Alcohol is legaal maar eigenlijk een harddrug als je kijkt naar de effecten op lichaam en geest. In onze cultuur is alcohol drinken verbonden aan gezelligheid. Je drinkt samen op een feest, tijdens het uitgaan, om iets te vieren, een wijntje bij het koken, etc… Het is algemeen geaccepteerd. Het is daarom ook dat een alcoholverslaving lang verborgen kan blijven. Alcoholisten zijn daarbij nog eens goed in het liegen en ontkennen om hun problematisch gebruik.

Omdat alcohol algemeen geaccepteerd is en veel vrienden en vriendinnen ook drinken, is het moeilijk de discussie aan te gaan met je zoon of dochter. Als jouw kind niet meer thuis woont heb je ook geen volledig zicht op het probleem. Je bent daarbij bang ruzie te maken, het contact verder verslechterd en je haar of hem kwijt raakt door ruzies of door de drank zelf.

Wat kun je doen als jouw zoon of dochter verslaafd is aan alcohol?

Het is belangrijk om je te realiseren dat jij geen invloed hebt op het gedrag van jouw zoon of dochter. Waar je wel invloed op hebt is de manier waarop jij met deze situatie omgaat. Wij kunnen je helpen hoe jij met de alcoholverslaving van jouw zoon of dochter om kan gaan. Wij bieden workshops en individueel hulp aan.

Hulp wanneer jouw kind verslaafd is aan alcohol

Met de juiste ondersteuning kun je toewerken naar een punt waarop je leven niet meer compleet wordt beheerst door het gedrag van jouw verslaafde zoon of dochter. Uiteraard wil je dat jouw kind in behandeling gaat voor zijn/haar ziekte van verslaving. Maar je moet ook aan jezelf denken. Verslaving noemen wij niet voor niets een familieziekte.

Hoe kunnen wij jou helpen?

🤝 Individuele steun

Wij bieden je persoonlijk hulp en geven je handvaten om beter om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.

📞 Telefonisch advies

Wij bieden een luisterend oor als jij hulp en advies nodig hebt om om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.

ℹ️ Informatiedagen

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de ondersteuning die wij je kunnen bieden.

🧑‍🏫 Workshops

Onze workshops bieden je inzicht en de kracht los te kunnen laten en duidelijke grenzen te stellen.

Scroll naar boven