Mijn dochter of zoon is verslaafd

Als ouder wil je graag voor je kind zorgen, ongeacht zijn/haar leeftijd, je blijft immers altijd vader en moeder. Als jouw kind verslaafd is, voel je je machteloos. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Dreigementen, boos worden, lief zijn, schreeuwen, praten, alles is de revue gepasseerd, maar zonder resultaat.

Het kan erg moeilijk zijn als ouder grenzen te stellen en de verantwoordelijkheid over de keuzes die jou kind maakt los te laten. Je wilt je kind redden en in bescherming nemen. Dat is een natuurlijke reactie maar kan op termijn juist meer schade toe doen. Jouw kind moet zelf de consequenties ervaren van zijn of haar keuzes. Als hij of zij steeds geholpen, gered en beschermd wordt, zal hij/zij nooit de negatieve gevolgen van zijn of haar verslaving ervaren. En zo ontbreekt dan de motivatie te stoppen en in behandeling te gaan.

“Moet ik dan mijn kind op straat zetten?” “Maar als ik geen geld geef, verliest hij zijn huis!” “Als ik niet help, gaat zij dood.” “Als ik voor hem/haar zorg, dan lukt het wel te stoppen.”

Deze vragen en zorgen heeft elke ouder waarvan zijn zoon of dochter verslaafd is. Wij begrijpen jouw situatie. Wij kunnen je inzichten geven, je leren grenzen te stellen, hoe en wanneer je moet loslaten en hoe jij jezelf als ouder kunt helpen. Want je kan pas een ander helpen, als je eerst jezelf helpt.

Speciaal voor ouders een nieuwe workshop

Als ouders van een kind dat problemen heeft met het drinken van alcohol, gebruiken van drugs en/of gamen kom je voor heel veel uitdagingen te staan.

Tijdens deze speciale workshop zullen wij je de kennis en steun bieden hoe jij om kunt gaan met het gebruik van jouw kind.

Datum: Za. 11 november 2023 – 10.00u tot 16.00u
Inclusief: lunch, koffie en thee
Locatie: Amsterdam

Lees meer

Hoe wij jou als ouder kunnen helpen

Wij geven voor ouders een speciale workshop op 11 november. Wij hebben gemerkt dat ouders specifieke problemen en vragen hebben. Daarom bieden wij deze extra workshop aan om jou als ouder ondersteuning te bieden.

Het helpt als je de andere workshops ook hebt gevolgd, want deze speciale workshop voor ouders is een verdieping van wat je leert tijdens onze andere workshops. Je kan de andere workshops eventueel ook online thuis volgen.
Als je je voor 3 workshops aanmeld, ontvang € 15 korting.

Wie zijn wij?

Stichting Naast (Help, mijn dierbare is verslaafd!) zet zich sinds 2005 in voor naasten van verslaafden. Deze inzet bestaat enerzijds uit ondersteuning van de doelgroep zelf in de vorm van een zeer uitgebreid en gespecialiseerd hulpaanbod en anderzijds uit het verbinden van de overheid, verslavingszorg en overige initiatieven, om ervoor te zorgen dat naasten van verslaafden een vaste plek krijgen binnen de GGZ.

Heb je eerst vragen of wil je persoonlijk contact?

Ons team staat voor je klaar om je bij vragen te helpen. We luisteren graag naar je verhaal, zodat we gezamenlijk kunnen kijken welke vorm van ondersteuning de juiste is bij jouw situatie.

Vul het contactformulier in op deze pagina en vermeld duidelijk wat je hulpvraag is, dan neemt één van onze medewerkers binnen 48 uur contact met je op.

Scroll naar boven