Wat is verslaving eigenlijk?

Verslaving is het niet kunnen omgaan met problemen en emoties zoals die zich aandienen in het leven en daar een middel van buitenaf voor gebruiken om je beter te voelen. Welk middel is eigenlijk niet relevant het gaat om de verdoving en het beter voelen door het middel.
   
Oplossing van verslaving is eigenlijk het leren verdragen van emoties, het leren omgaan met problemen en emoties zonder het middel.
Daar heb je gespecialiseerde hulp bij nodig van een kliniek. Waarin je ook leert naar je eigen aandeel in het leven te kijken en daar verantwoordelijkheid voor te nemen.

Er is geen verklaring voor waarom de één wel verslaafd wordt en de ander niet. Er is een disbalans in het beloningscentrum waardoor er een gevoeligheid voor verslaving ontstaat. Omgeving, levensloop, trauma, persoonlijkheid kunnen invloed hebben op de ontwikkeling van verslaving.

Bekijk de presentatie van Els Noorlander op YouTube :

Wat kan jij als naaste doen?

Naasten worden meegezogen in de ziekte van verslaving, het wordt niet voor niets een familie ziekte genoemd. Als er een verslaving in jouw buurt is, wordt je er door aangeraakt. Het ontwricht ook jouw leven.

Grenzen vervagen en langzamerhand kom je op een punt waarvan je geen idee hebt hoe je daar bent gekomen en besef je dat je de regie over jouw leven kwijt bent.

Voor ons naasten is het belangrijk te beseffen dat wij de verantwoordelijkheid voor een ander niet over kunnen nemen, dat wij de ander niet kunnen redden en dat we simpelweg geen invloed op de ander hebben. We hebben alleen invloed op onszelf en hoe wij met situaties omgaan. We kunnen alleen onszelf veranderen. Dat betekent dat ook wij verantwoordelijk zijn voor ons leven en ons aandeel daarin en daar zorg voor te dragen.

Hoe ga je dat doen, hoe kan je verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven als er door verslaving zoveel problemen zijn ontstaan en dat je eigenlijk niet meer weet waar te beginnen?

Met hulp. Het is belangrijk dat jij als naaste hierbij hulp krijgt. Wij bieden individuele hulp, workshops en geven regelmatig informatiebijeenkomsten. Wij kunnen niet je probleem en de verslaving van jouw dierbare oplossen, wel kunnen wij je de kracht en wijsheid geven hiermee om te gaan. 

Hoe kunnen wij jou helpen?

🤝 Individuele steun

Wij bieden je persoonlijk hulp en geven je handvaten om beter om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.

📞 Telefonisch advies

Wij bieden een luisterend oor als jij hulp en advies nodig hebt om om te gaan met de verslaving van jouw dierbare.

ℹ️ Informatiedagen

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de ondersteuning die wij je kunnen bieden.

🧑‍🏫 Workshops

Onze workshops bieden je inzicht en de kracht los te kunnen laten en duidelijke grenzen te stellen.

Scroll naar boven