Er is altijd hoop

“Hoop doet leven” luidt het bekende gezegde. Maar soms zorgt hoop voor onrealistische verwachtingen. Hoop dat jouw naaste een keer stopt, het nu echt meent, morgen niet gebruikt, niet liegt, beter wordt, die kliniek echt gaat bellen. 

Door deze verwachtingen kom jij in een hopeloze situatie terecht. Constant in afwachting, constant toch maar die helpende hand bieden, constant de gedachte “ja maar…, stel je voor dat… als ik nog een keer help…….. dan”. 

Het moment dat je zelf hulp gaat zoeken is vaak laat in het proces. Je bent bezig jouw naaste te helpen en te redden; je blijft geloven in zijn/haar goede intenties. Daardoor zet je jezelf op de laatste plaats. Je hebt de focus op jouw naaste en je vergeet jezelf. Tot er een moment aanbreekt dat jij niet meer weet hoe je uit deze uitzichtloze situatie kunt komen.

Trek daarom tijdig aan de bel!

Dat kan echt niet vroeg genoeg. Hoe eerder, hoe beter. Hoe eerder jij als naaste van een verslaafde ondersteuning vraagt, hoe beter jij jouw naaste kan helpen en belangrijker, jezelf kunt helpen. 

Het is belangrijk dat jij niet de verantwoordelijkheden van jouw naaste gaat overnemen. De verslaving niet (onbewust) in stand houdt. Het is belangrijk dat jij inzicht krijgt in de ziekte van verslaving; hoe je grenzen kan stellen en wanneer je moet loslaten. 

Hoe trek ik aan de bel?

Telefonisch advies
De hulp die jij nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie. Wij luisteren naar jouw verhaal en kunnen je advies geven. Je kan geheel vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. Dit kost niets. 

Informatiebijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij informatiebijeenkomsten. Je leert er meer over verslaving en welke hulp er is voor jou als naaste. Deelname kost 10 euro.

Workshops
Wij bieden 3 verschillende workshops die op elkaar aansluiten en jou helpen inzicht te krijgen in de ziekte van verslaving, waardoor jij je gedrag kan veranderen. Je leert hoe jij weer voor jou kan zorgen. Als je je voor alle 3 aanmeldt, krijg je korting. De workshops zijn op locatie maar kun je ook online volgen als je dat prettiger vindt.

Individuele hulp
Uiteraard bieden ook wij individuele ondersteuning. Je kan een losse sessie boeken maar je kan ook ons volledige traject volgen. Je ontvangt de ondersteuning die bij jou past en die jij nodig hebt.

Wij bieden hulp op maat, er is ook een mogelijkheid om met jouw familie sessies te doen.

Vraag hulp! Wacht er niet te lang mee.

Scroll naar boven